VERDELEN  

 VERDELEN  

Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan moet bij een scheiding de huwelijksgoederengemeenschap worden verdeeld. Als jullie huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld, dan moeten er afspraken worden gemaakt over de afwikkeling hiervan. Ook is het van belang het opgebouwde pensioen te verdelen. Hoe je het ook wendt of keert, bij een scheiding komt heel wat regelwerk kijken. Dat werk neem ik je graag uit handen.

Gemeenschap van goederen
Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, vallen alle goederen die jij en je partner tijdens jullie huwelijk hebben verkregen in de gemeenschap. Dit geldt ook voor de bezittingen die jullie vóór het huwelijk al hadden. Alleen schenkingen of erfenissen waarop een zogenoemde uitsluitingsclausule rust, vallen erbuiten.

Jullie kunnen zelf afspraken maken over de verdeling van de goederengemeenschap, maar je kunt hiervoor ook een advocaat inschakelen. In dat proces sta ik je graag bij.

Afwikkeling huwelijkse voorwaarden
Wanneer jullie op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, moeten er afspraken komen over de afwikkeling. Er is dan geen gemeenschap van goederen, maar toch zijn er vaak wel gemeenschappelijke bezittingen, zoals een woonhuis.

Ook hierbij geldt dat jullie zelf onderling afspraken kunnen maken over de verdeling. Je kunt de uitspraak ook aan de rechter overlaten.

Ongehuwd en dan uit elkaar?
Ook als je niet met elkaar getrouwd bent en uit elkaar gaat, is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Misschien hebben jullie in een samenlevingscontract afspraken gemaakt over de manier waarop het vermogen verdeeld of verrekend moet worden als de relatie eindigt. Vaak blijkt zo’n samenlevingsovereenkomst toch niet helemaal duidelijk. Ik kan je helpen bij de uitleg ervan.

Heb je vragen over de verdeling van de goederengemeenschap of de afwikkeling van jullie huwelijkse voorwaarden?

Neem dan nu contact met mij op. Ik help je graag verder!